Wallet Ease

Konseptutvikling

Dette var en skoleoppgave i forbindelse med emnet Interaksjonsdesign 1 ved Westerdals OsloACT. Vi fikk i oppgave å utvikle en mobiltjeneste som kan være nyttig for folk flest. Vi jobbet sammen i en gruppe på 3 studenter fra InteraktivtDesign.

Løsningen skulle være en digital tjeneste eller et digitalt produkt som skulle hjelpe brukere i en bestemt situasjon på skole, på jobb eller på fritiden. Vi ønsket å lage en app som kunne samle alle kort en person har/kan ha i lommeboken sin, slik at man slipper å gå rundt med en full lommebok. En app for å lette på lommeboka – WalletEase.

Ved å samle alle kort som en person har/kan ha i lommeboken si slipper man å gå rundt med en full lommebok. Ofte blir gavekort og tilgodelapper glemt, mistet eller “går ut på dato” før man har fått brukt det, noe som er veldig frustrerende. Kvitteringer er ofte noe som man legger i lommeboka. Disse er lett å miste, og når man har behov for dem (ved reklamasjon eller lignende) så finner man ikke dem igjen. Kvitteringer på papir blir gradvis ødelagt – revet i stykker eller printen/skriften blir gradvis borte. For å unngå at du likevel må ha noen kort i lommeboken (da forsvinner vitsen med appen) skal alle typer kort kunne scannes og legges inn i løsningen.

Vi testet konseptet WalletEase med en prototype i Balsamiq. Ut fra disse funnene utarbeidet vi en brukskvalitetsrapport. Hovedfunnet var at appen hadde for dårlig feedback og alt for liten skriftstørrelse. Konseptet i seg selv var overbevisende og brukerne likte tanken på å ha alle kort tilgjengelig på mobilen sin.

Oppgaven gikk over flere itereringer og var inndelt i to leveranser. Siste leveranse var en sammenfattet rapport om funn fra brukertest av balsamiq-prototypen.

Dette lærte jeg

  • Brukeropplevelse
  • Designprinsipper og usability goals
  • Lage klikkbare wireframes i Balsamiq
  • Utføre usability testing