Det er flere ting som holder meg tilbake i det å faktisk tørre å trykke publish-knappen når jeg skriver innlegg. Min verste frykt er at det jeg skriver og legger ut på Internett til hele verden å se på et vis kan brukes mot meg. Å blogge (for meg) er ikke bare bare.

Jeg startet å blogge i tenårene. Det må ha vært i 1999 eller noe. Det begynte med homestead. Er det noen som husker det? Du kunne lage din egen nettside med et drag and drop verktøy. Sidene jeg lagde så ikke uuut, de var så stygge! Det ga dog mersmak. Jeg husker å ha vært innom geocities, start.no sine tjenester og mange flere. 13 år gamle Sigrun elsket å sysle med nettsider. Hun elsket også hester. Og det var det skjedde. Jeg begynte å lage en «hestehjemmeside», ikke blogg! Neineinei, det var en side som omhandlet hester og kun det. Da var det gjort. Jeg kom inn i det lille samfunnet som var hestefrelste tenåringer som også hadde hjemmesider om handlet om hest. Jeg husker med gru en helt knallgul layout jeg lagde med iframes i forbindelse med påske. Hjelp.

Mine layout-skills har heldigvis forbedra seg. Etterhvert som dette hestesamfunnet på internett døde litt ut (min generasjon hvertfall) så begynte jeg omsider å blogge. Og om jeg blogga! Jeg blogget på engelsk fordi det var kulest. Og jeg kjente mange over hele verden som gjorde det samme. Jeg betalte til og med for eget domene. Eller, det vil si, jeg tagg og ba pappa om å kjøpe mitt første domene og webhotell til meg. Haha.

Fastforward til 2016. Nå er jeg 29, snart 30(!) og begynner igjen etter en lang pause. Men har jeg egentlig noe kult å si, å formidle? En grunn til at jeg liker å ha en blogg eller en hjemmeside om du vil, er at jeg kan sitte og tukle med kode. Jeg kan bruke kunnskapen jeg har lært på skolen, lære nye ting på egen hånd og se resultatet veldig fort. Så får vi se på den skrivinga da.

Hva betyr blogging for deg?