Av alle spill jeg har spilt, så er det et som skiller seg spesielt ut – Kingdom New Lands. Det er et 2D pixelspill, som går ut på å forvalte et kongedømme.

Kingdom New Lands er egentlig en utvidelse av det originale spillet Kingdom. Det er utvidelsen som gjør dette til en langvarig og motiverende spillopplevelse. Du starter som en konge eller dronning (det er tilfeldig hva du blir, og jeg syns det er fantastisk) med noen få mynter. Med disse myntene skal du rekruttere fattigfolk, som du igjen må bruke mynter for å ansette som bueskyttere, jegere, soldater, byggere og etterhvert bønder.  Kingdom New Lands kan vel kategoriseres som et strategispill. Du skal derimot ikke bare bygge en base for folket ditt, men hele tiden passe på at du rekrutterer nye folk, slik at du krever inn skatt fra dem, så du kan rekruttere enda flere folk.
I Kingdom New Lands må du forsvare deg mot monster når det er nattMan må hele tiden passe på å ha et godt forsvar. Monsterjævlene kommer for å stjele penga dine.

Repeterende uten å bli kjedelig

Med jevne mellomrom blir du angrepet av monster som kommer ut av en mystisk portal på hver side av brettet. For å kunne forsvare deg mot disse må du bygge murer. Mange murer! Og du må reparere disse etter nattlige angrept fra monstre. Denne syklusen repeteres helt til du får så mange mynter at du ikke vet hva du skal gjøre med dem. Dette var mye av feilen med basegamet Kingdom, når du kom til punktet hvor du får for mye penger så stagnerer fremdriften av spillinga, og motivasjonen dertil. Med utvidelsen New Lands ble spillet mer utfordrende, og du kommer ikke like lett til det punktet. Til slutt kommer du til å dø, uansett.

Å mislykkes er bra

Med New Lands så kan du bruke disse pengene til å bygge en båt som kan frakte deg til et nytt land (et nytt brett). Etter hvert så klarer du å «vinne» flere og flere brett, og du får låst opp nye ting som du kan dra fordeler av i neste brett. Dette er mye av gleden ved spillet, du vet ikke hva du får ved å fullføre neste brett – men du vet at du får noe! Spillet er laget for at man må mislykkes et par ganger før man skjønner hvilken strategi man må bruke. Hver gjennomspilling gjør at man er nærmere målet å få noe nytt, så alt er ikke forgjeves heller. Kontrollene er veldig enkle, du bruker bare piltastene for høyre, venstre og ned. At spillet er så simplistisk gjør det enda vakrere etter min mening.

Fattigfolk ute i skogen kan rekrutteres med en mynt dagligFattigfolk ute i skogen på kan rekrutteres med en mynt. Fattigfolka respawner på nytt hver dag.

Spillet har også et fantastisk soundtrack, noe som setter hele stemningen for spillet. Jeg får lyst til å bli konge eller dronning selv, i et fjernt land med lomma full av mynter! Det koster ikke skjorta heller, og jeg og samboeren har sittet flere helger og drukket kaffe og spilt dette på hver vår pc (det er faktisk kvalitetstid for oss!).

Jeg har ikke lyst til å si så mye mer om spillet, for da spoiler jeg for mye. For meg er mye av gleden med Kingdom New Lands å oppdage nye ting, finne ut en bra spillstrategi og ikke helt vite hva som skjer rundt neste sving. Om ikke jeg har overbevist deg, så se traileren for spillet og døm selv: